CANDELE DIN LEMN CU SFINȚI
✠ Candela din lemn cu Icoana Sfântul Mare Mucenic Pantelimon - Tămăduitorul
● Această candelă este realizată din lemn lăcuit de culoare maro închis. Poate fi aşezată pe masă sau pe perete. Icoana este protejată cu un gemuleţ, iar paharul candelei este de 100 de ml.
● Sfântul Pantelimon (în greacă: Παντελεήμων - cu sensul de „cel preamilostiv”), pe numele real Pantoleon (nume ce înseamnă „cel puternic ca un leu” curaj de care va da dovadă mai târziu) a fost fiul unui păgân bogat, Eustorgius din Nicomidia, și al unei mame creștine, Euvula. Pantoleon l-a cunoscut pe bătrânul Preot Ermolae care i-a reamintit învățăturile de credință ale creștinismului și l-a convins că Iisus Hristos era cel mai bun medic, spunându-i că omul trebuie să aibă mai întâi încredere în Dumnezeu și apoi în medic. De la acesta, tânărul Pantoleon a învăţat tainele credinţei şi a înţeles puterea de vindecare a lui Hristos, Doctorul sufletelor şi al trupurilor. Plecând într-o zi de la Părintele Ermolae, Pantoleon a întâlnit pe drum un copil care tocmai murise, muşcat de o viperă. Atunci s-a rugat Mântuitorului şi îndată copilul a înviat, iar vipera a murit. Uimit de puterea lui Hristos, Pantoleon s-a întors la Ermolae, a primit botezul şi a zăbovit şapte zile, împărtășindu-se cu Sfintele Taine, rugându-se şi primind învăţătură de la bătrânul preot. După acestea, tânărul Pantoleon s-a dedicat vindecării oamenilor, atât prin meşteşugul doctoricesc, dar mai ales prin rugăciune şi însemnarea cu semnul Sfintei Cruci. Medicii păgâni din cetate, invidioși, l-au denunțat că era creștin și Pantoleon a fost adus la judecată în fața împăratului în timpul persecuției creștinilor declanșată în anul 303 de împăratul Dioclețian.
În ciuda caznelor, Pantoleon i-a cerut lui Dumnezeu să-i ierte pe prigonitorii lui, motiv pentru care a primit numele de Pantelimon („cel preamilostiv”). Glas din cer sa auzit zicând: "Slujitor credincios, dorința ta va fi acum îndeplinită, porțile cerului îți sunt deschise, cununa ta e pregătită. Vei fi de-acum înainte adăpost deznădajduiților, ajutor celor încercați, doctor bolnavilor și teroare demonilor. De aceea, numele tău nu va mai fi Pantoleon, ci Pantelimon." Abia după aceea Sfântul Mare Mucenic Pantelimon și-a plecat grumazul de bună voie, pentru a putea fi decapitat. Ostașii, apropiindu-se, mai întâi i-au sărutat trupul, apoi i-au tăiat capul mucenicului, iar, în loc de sânge, a curs lapte. În același ceas, măslinul de lângă el s-a umplut de roadele sale, de la rădăcină până la vârf, și mulțimea de popor care a fost de față la tăierea capului, văzând aceasta, au crezut cu toții în Hristos. Iar minunile care se făcuseră le-au spus împăratului. Acesta, înnebunit de furie, a poruncit ca îndată să se taie măslinul acela, să-l zdrobească și să-l ardă împreună cu trupul mucenicului. Era ziua de 27 iulie a anului 305. Stingându-se focul, creștinii au găsit trupul sfantului neatins de foc și l-au luat ca un dar neprețuit primit de la Dumnezeu.
● Candela are 18 cm înalţime, este lată de 10 cm, iar talpa măsoară 10 cm în lungime.
● Țara de origine: România
● Obiect sfinţit †
✅ Comandă candela aici ▶ https://simpleshop.ro/obiecte-sfinte-rare/c/candele
✠ Candela din lemn cu Icoana Sfântului Apostol ANDREI – Ocrotitorul Românilor de pretutindeni
✠ Candela cu Icoana Sfântul Cuvios Stelian - ocrotitorul pruncilor și al familiei creștine
#candela, candela cu ulei, candele, candela de masa cu ulei, candele din lemn, candela din lemn, candela cu ulei si fitil pret, candela bisericeasca, candele bisericesti cu ulei, candela pret, candele mari, candela cu ulei de perete, candela de perete din lemn, candela lemn, candela sculptata din lemn, candele bisericesti de vanzare, sfantul pantelimon, minunile sf pantelimon, sfantul mare mucenic pantelimon, sfantul pantelimon tamaduitorul, viata sf pantelimon, sf pantelimon minuni, moastele sf pantelimon, unde sunt moastele sf pantelimon in romania, sf pantelimon viata, sf pantelimon tamaduitorul, sfantul pantelimon vindecatorul de cancer, sfantul pantelimon minuni, sfantul pantelimon vindecatorul de boli
🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪
● Această candelă este realizată din lemn lăcuit de culoare maro închis. Poate fi aşezată pe masă sau pe perete. Icoana este protejată cu un gemuleţ, iar paharul candelei este de 100 de ml.
● Sfântului Apostol Andrei este sărbătorit de creștinii ortodocși pe data de 30 noiembrie, numele de “Andreas” provine din greaca veche și înseamnă "viteaz" sau "bărbătesc". Evanghelia după Ioan menționează că Andrei a fost mai întâi ucenic al lui Ioan Botezătorul, care l-ar fi îndemnat să-l urmeze pe Iisus. Auzindu-l pe Ioan Botezătorul spunând despre Iisus: "Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii" (Ioan 1,29) Andrei i-a urmat lui Iisus, devenind astfel primul apostol. De aici provine caracterizarea lui Andrei ca fiind „cel dintâi chemat”. Conform aceleiași evanghelii, Andrei l-ar fi dus pe fratele său Simon Petru la Iisus, spunându-i că l-a găsit pe Mesia. Cei doi frați, Petru și Andrei, erau originari din Betsaida, localitate situată pe malul Lacului Genezaret și erau de profesie pescari. Chemarea lui Andrei la apostolie este relatată de Sfântul Evanghelist Matei prin cuvintele: “Pe când Iisus umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut doi fraţi, pe Simon, ce se numeşte Petru şi pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari. Şi le-a zis: «Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni». Iar ei, îndată lăsând mrejele, au mers după el”.
● Sfântului Apostol Andrei a încreștinat popoarele din zona Traciei şi Macedoniei, a mers în ţinuturile din jurul Mării Negre, până la Dunăre şi Sciţia (adică Dobrogea noastră) ajungând până în Crimeea și sudul Rusiei. În Dacia a rămas o vreme, în zona Dobrogei într-o peșteră situată aproape de comuna Ion Corvin din județul Constanța unde este acum Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei. Sfântul Andrei a plecat de la noi spre sud, trecând prin Tracia, a ajuns în Bizant (viitorul Constantinopol), iar de aici a trecut prin Macedonia și Tesalia, ajungând până în orașul Patras , lângă Corint, în Grecia de azi. Acolo a suferit moarte martirică, fiind răstignit cu capul în jos pe o cruce în forma de X (numită până azi "Crucea Sfântului Andrei").
● În România, la Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei de lângă comuna Ion Corvin din județul Constanța se găsește o bucată din degetul Sfântului Apostol Andrei. Sfântul Apostol Andrei se bucură de o cinstire deosebită în bisericile rusă, greacă și română, datorită faptului că a predicat în teritoriile care aparțin azi Rusiei, Greciei și României. Biserica Ortodoxă Română îl cinstește foarte mult, data de 30 noiembrie este trecută în calendarul ortodox cu litere roșii, ca o adevărată sărbătoare a creștinismului românesc. Sfântul Apostol Andrei este cel dintâi propovăduitor al Evangheliei pe teritoriul nostru, este apostolul neamului nostru, al Ortodoxiei Românești. Creștinismul românesc este de origine apostolică. Sărbătoarea este premergătoare zilei de 1 decembrie, ziua națională a unității românilor de pretutindeni.
● Candela are 18 cm înalţime, este lată de 10 cm, iar talpa măsoară 10 cm în lungime.
● Țara de origine: România
● Obiect sfinţit †
✅ Comandă candela aici ▶ https://simpleshop.ro/obiecte-sfinte-rare/c/candele
#candela, candela cu ulei, candele, candela de masa cu ulei, candele din lemn, candela din lemn, candela cu ulei si fitil pret, candela bisericeasca, candele bisericesti cu ulei, candela pret, candele mari, candela cu ulei de perete, candela de perete din lemn, candela lemn, candela sculptata din lemn, candele bisericesti de vanzare, sfantul apostol andrei, minunile sf andrei, sfantul apostol andrei ocrotitorul romanilor, sfantul andrei, viata sf andrei, sf andrei minuni, moastele sf andrei, unde sunt moastele sf apostol andrei in romania, sf apostol andrei viata
🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪
● Această candelă este realizată din lemn lăcuit de culoare maro închis. Poate fi aşezată pe masă sau pe perete. Icoana este protejată cu un gemuleţ, iar paharul candelei este de 100 de ml.
● Sfântul Stelian s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică (pe teritoriul Turciei de astăzi), într-o familie foarte bogată. După moartea părinților lui, el a donat averea săracilor și s-a făcut monah urmând îndeaproape sfaturile duhovnicești ale bătrânilor călugări. Cunoscându-i râvna și dragoste pentru Hristos, starețul mănăstirii rânduiește pentru tânărul Stelian să-l facă preot. Dar el, socotindu-se nevrednic, cere duhovnicului îngăduința de a se nevoi într-una din peșterile din preajma mânăstirii. Cu binecuvântarea primită se retrage în pustiu, într-o peșteră, unde s-a învrednicit să primească hrană de la Ȋngerul lui Dumnezeu. În această peșteră va viețui ani îndelungați, în post și rugăciune neîntreruptă. Ȋn mijlocul stâncilor și cu mintea înălțată la Domnul, Sfântul Stelian va revărsa mai departe dragostea și mila lui Dumnezeu către creștinii în suferință. Ȋn părțile acelea bântuia o molimă cumplită care secera în primul rând copiii, Sfântul Stelian, amintindu-și de plânsul părinților săi care au pierdut mulți copii, dintre frații lui doar el rămânând în viață, se va aprinde inima sa de dragoste dumnezeiască și va începe să se roage neîncetat lui Dumnezeu pentru îndepărtarea acestei molime. Precum Sfântul llie, care a înviat fiul văduvei din Sarepta Sidonului, rugăciunile sale fierbinți catre Dumnezeu au fost bine primite, molima încetează și mulți copii sunt salvați de la moarte. Pentru viața sa curată și pentru rugăciunile lui, a primit darul tămăduirii, darul de a vindeca poporul de diverse boli. Într-una din zilele în care se ducea printre oameni să îi ajute, Sfântul Stelian a pus mâna pe creştetul unui copil suferind, iar copilul s-a tămăduit imediat. De atunci, sfântul a început să fie căutat de copii, mame cu pruncii bolnavi, tineri care nu puteau avea copii sau bătrâni în suferință, care s-au tămăduit prin rugăciunea acestuia. Pentru aceste fapte ale sale, Sfântul Stelian a devenit ocrotitorul pruncilor și al familiei creștine. Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat în mod obișnuit cu un copil în brațe, pentru neobosita sa misiune de a-i apăra pe cei mici, ajutând în mod special pe copiii bolnavi. Rugăciunile sale aveau atâta putere încât mamele se întorceau fericite în aceeași zi cu copiii sănătoși la casele lor. Faima sa creștea tot mai mult și se răspândea în toate ținuturile învecinate, dar smerenia lui Stelian depășea cu mult cinstirea pe care încercau oamenii să i-o aducă.
Cunoscând căldura inimii sale iubitoare de copii și mila față de toți cei ce erau în suferință, precum și puterea rugăciunilor lui, mamele cu pruncii bolnavi veneau la peștera sfântului și, cu rugăciunile sale, plecau cu copiii sănătoși și în viață. Mai mult, din dragoste pentru oameni, Sfântul Stelian venea des printre oameni pentru a-i ajuta, apoi se întorcea în peștera lui pentru odihnă și rugăciune. În această stare de dragoste aprinsă către Dumnezeu și de nemărginită milă în rugăciune pentru toți cei care suferă, Cuviosul Stelian va trece la cele veșnice, dar minunile săvârșite în peștera în care a trăit nu vor înceta.
● Candela are 18 cm înalţime, este lată de 10 cm, iar talpa măsoară 10 cm în lungime.
● Țara de origine: România
● Obiect sfinţit †
✅ Comandă candela aici ▶ https://simpleshop.ro/obiecte-sfinte-rare/c/candele
✠ Candela din lemn cu Icoana Sfântului Ierarh Nicolae - Făcătorul de minuni
#candela, candela cu ulei, candele, candela de masa cu ulei, candele din lemn, candela din lemn, candela cu ulei si fitil pret, candela bisericeasca, candele bisericesti cu ulei, candela pret, candele mari, candela cu ulei de perete, candela de perete din lemn, candela lemn, candela sculptata din lemn, candele bisericesti de vanzare, sfantul stelian, minunile sf stelian, sfantul cuvios stelian ocrotitorul copiilor, sfantul cuvios stelian, viata sf stelian, sf stelian minuni, moastele sf stelian, unde sunt moastele sf stelian in romania, sf stelian viata
🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪
● Această candelă este realizată din lemn lăcuit de culoare maro închis. Poate fi aşezată pe masă sau pe perete. Icoana este protejată cu un gemuleţ, iar paharul candelei este de 100 de ml.
● Sfântul Ierarh Nicolae, sărbătorit pe 6 decembrie, supranumit şi “Făcătorul de minuni”, Ocrotitor al Greciei şi al altor oraşe din apusul Europei, este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Sfântul Nicolae s-a născut într-o familie bogată de creştini devotaţi în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea, în localitatea Patara, în provincia Lichia, din partea asiatică a Turciei de astăzi, în Asia Mică. Părinții săi au părăsit însă această viață destul de devreme, iar Sfântul Nicolae a rămas în grija unui unchi. Încă din copilărie a dovedit credinţă puternică, excepţională, în timpul tinereţii s-a remarcat prin purtare aleasă, post, discernământ şi viaţă duhovnicească intensă și putere în rugăciune. A studiat la cele mai bune şcoli, unde s-a remarcat prin inteligenţă deosebită, în bisericile în care intra, uimea pe toţi prin blândeţea şi nobleţea sa sufletească.
Întrucât unchiul său era episcop la Patara, Nicolae a stat o vreme la mănăstirea de acolo, unde a devenit preot.
Sfântul Nicolae a făcut minuni din timpul vieţii sale. În timpul călătoriei spre Ţara Sfântă, o furtună puternică i-a speriat pe cei din corabie, dar Sfântul Nicolae s-a rugat lui Dumnezeu și furtuna s-a oprit. Tot atunci, Sfântul Nicolae a înviat un tânăr corăbier care căzuse de pe bord şi se înecase. Ȋn Alexandria, Sfântul Nicolae a vindecat mulţi bolnavi şi demonizaţi.
Tot El a salvat cetatea Mira, din Lichia, de foamete, arătândui-se în vis unui negustor italian pe care l-a îndemnat să vină să-şi vândă grâul acolo. Sfântului Nicolae a fost un creștin prigonit și închis pentru credință. Ideea de dărnicie vine din povestea a trei fete sărmane, care nu se puteau mărita, pentru că nu aveau zestre. Nicolae le-a dat trei pungi cu galbeni, ca să nu cadă în păcatul desfrâului, cele trei surori s-au putut astfel căsători. Numele lui este sinonim cu dărnicia şi compasiunea, dar şi cu darurile aduse copiilor. Crescut în spiritul poveţei creştine “să împarţi averea săracilor”, Sfântul Nicolae şi-a dat întreaga moştenire pentru a-i ajuta pe nevoiaşi. Printre alte fapte minunate săvârșite de Sfântul Nicolae au fost și salvarea de la moarte a trei bărbați condamnați fără vină de un slujbaș imperial, aducerea unor ajutoare neașteptate unor familii aflate pe punctul de a săvârși nelegiuiri pentru a-și câștiga pâinea și multe altele. Obiceiul de a face daruri de ziua sa se datorează bunătății cu care era înzestrat Sfântul Nicolae și obiceiului său de a ajuta pe cei nevoiași. De s-ar povesti faptele lui una câte una și cât ajutor a dat celor săraci, pe câți flămânzi a hrănit, pe câți goi a îmbrăcat și pe câți a răscumpărat de la datornici, nu ajunge timpul pentru a le face cunoscute. Datorită minunilor pe care le-a făcut, Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.
● Sfântul Ierarh Nicolae a trecut la cele veșnice după mulți ani de viață, timp în care a strălucit în mijlocul cetății Mirelor, fiind îngropat în biserica episcopală în ziua a șasea a lunii decembrie.
● Candela are 18 cm înalţime, este lată de 10 cm, iar talpa măsoară 10 cm în lungime.
● Țara de origine: România
● Obiect sfinţit †
✅ Comandă candela aici ▶ https://simpleshop.ro/obiecte-sfinte-rare/c/candele
✠ Candela din lemn cu Icoana Sfântului Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir
#candela, candela cu ulei, candele, candela de masa cu ulei, candele din lemn, candela din lemn, candela cu ulei si fitil pret, candela bisericeasca, candele bisericesti cu ulei, candela pret, candele mari, candela cu ulei de perete, candela de perete din lemn, candela lemn, candela sculptata din lemn, candele bisericesti de vanzare, sfantul nicolae, minunile sf nicolae, sfantul ierarh nicolae facatorul de minuni, sfantul ierarh nicolae, viata sf nicolae, sf nicolae minuni, moastele sf nicolae, unde sunt moastele sf nicolae in romania, sf nicolae viata
🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪
● Această candelă este realizată din lemn lăcuit de culoare maro închis. Poate fi aşezată pe masă sau pe perete. Icoana este protejată cu un gemuleţ, iar paharul candelei este de 100 de ml.
● Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a trăit pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian Galeriu (284-311). A fost fiul dregătorului cetăţii Tesalonicului și a fost botezat în taină de părinţi, de frica prigoanei împotriva creştinilor. Sfantul Dumitru a cunoscut adevărul prin cuvintele părinţilor săi care l-au invatat toate tainele sfintei credinţe. Astfel tânărul Dumitru creştea cu anii şi cu înţelepciunea, urcând scara virtuţilor, a ajuns la vârsta cea desăvârşită. Părinţii lui s-au dus din viaţă, lăsând pe tânărul Dimitrie moştenitor mai multor averi. Ȋmpăratul Maximian, afland de moartea dregătorului Tesalonicului, l-a chemat pe Dumitru şi, cunoscându-i înţelepciunea, l-a făcut dregător în locul tatălui său. Şi a fost primit Sfântul cu mare cinste de cetăţeni, iar el cârmuia cu multă vrednicie poporul, propovăduind pe faţă dreapta credinţă şi aducând pe mulţi la Hristos. Dar, nu după multă vreme, a aflat împăratul că dregătorul lui Dimitrie este creştin şi s-a mâniat foarte tare. Drept aceea, împăratul a poruncit să-l închidă în temniţă. Şi se bucura împăratul, văzându-l pe Lie, gladiatorul lui preferat, vandal de neam, care era înalt și puternic, cum ucidea creștinii în arena. Nestor, un tânăr creştin cunoscut Sfântului Dimitrie, văzându-l pe Lie ucigând fără cruţare pe creştini, s-a aprins de mânie și, vrând să se lupte cu vandalul, merge la Sfântul Dumitru, în temniţă și cere de la el binecuvântare ca să-l poată birui pe acel ucigaşul de oameni. Sfântului Dimitrie, însemnându-l cu semnul Sfintei Cruci pe frunte, i-a zis: „Du-te! Şi pe Lie vei birui şi pe Hristos vei mărturisi!”. Deci, intrând în luptă cu Lie, Nestor a strigat: „Dumnezeul lui Dimitrie, ajută-mi!” și îndată la doborat si omorat pe Lie. împăratul s-a întristat mult de moartea gladiatorului, aflând că Sfântul Dimitrie este cel care l-a îndemnat pe Nestor să se lupte cu Lie, a poruncit ostaşilor să-l străpungă cu suliţele pe Sfântul, în temniţă, pentru că a fost pricina morţii lui Lie. Astfel, în zorii zilei, ostaşii au mers în temniţă, unde l-au găsit pe Sfântul Dumitru rugându-se, iar când s-au apropiat să-l străpungă cu suliţele, Sfântul şi-a ridicat mâna dreaptă, primind prima lance în coastă, asemenea Mântuitorului. Ucis de ostaşi în data de 26 octombrie în anul 311, Marele Dimitrie şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. A doua zi, tot din porunca împăratului, i s-a tăiat capul şi Sfântului Nestor.
De atunci Moaştele Sfântului Dimitrie, izvorâtoare de mir, au săvârşit multe minuni şi nenumărate tămăduiri. Trupul Sfantului se află şi astăzi în biserica sa din orașul Tesalonic, în Grecia. În prima duminică după sărbătoarea Sfântului Dumitru, la Vecernie, este deschisă racla în care sunt prezente Sfintele Moaște. Tot atunci, Mitropolitul scoate tava de sub Sfintele Moaște în care se adună pe tot parcursul anului cu Mir vindicător. Acest Mir este apoi amestecat cu ulei de la Sfântul Maslu și este dăruit credincioșilor bolnavi spre tămăduire.
● Candela are 18 cm înalţime, este lată de 10 cm, iar talpa măsoară 10 cm în lungime.
● Țara de origine: România
● Obiect sfinţit †
✅ Comandă candela aici ▶ https://simpleshop.ro/obiecte-sfinte-rare/c/candele
✠ Candela din lemn cu Icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – Izbăvitorul de dușmani
#candela, candela cu ulei, candele, candela de masa cu ulei, candele din lemn, candela din lemn, candela cu ulei si fitil pret, candela bisericeasca, candele bisericesti cu ulei, candela pret, candele mari, candela cu ulei de perete, candela de perete din lemn, candela lemn, candela sculptata din lemn, candele bisericesti de vanzare, sfantul dumitru, minunile sf dimitrie, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir , sfantul dimitrie, viata sf dumitru, sf dumitru minuni, moastele sf dimitrie, unde sunt moastele sf dumitru, sf dumitru viata
🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪
● Această candelă este realizată din lemn lăcuit de culoare maro închis. Poate fi aşezată pe masă sau pe perete. Icoana este protejată cu un gemuleţ, iar paharul candelei este de 100 de ml.
● Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a născut în Cappadocia, într-o familie creștină de origine greacă, și a trăit în timpul domniei împăratului Dioclețian. S-a înrolat în armata romană unde Sfântul Gheorghe s-a făcut remarcat prin îndemânarea cu care mânuia armele. A fost general roman de origine greacă și ofițer în garda împăratului roman Dioclețian. În ciuda decretului împotriva creștinilor, emis de Dioclețian în 303, Sfântul Gheorghe a ales să-și mărturisească public credința creștină. Din ordin imperial, sfântul a fost întemnițat și supus torturii pentru a-și renega credința. Sfântul Gheorghe a fost mult chinuit, dar trupul său a rămas sănătos. După ce a înviat un om din morți și a scos demonul dintr-un idol, pentru credința lui în Hristos, a fost lovit cu sulița, lespezi de piatră i-au fost așezate pe piept, a mai fost tras pe roată, îngropat de viu în var nestins, încălțat cu cuie și pus să alerge, obligat sa bea otravă, bătut cu vâna de bou până la sânge. Toate caznele nu au reușit să-l facă să se lepede de credința lui în Hristos. A fost condamnat la moarte pentru că nu a renunțat la credința creștină. Într-un final Viteazul Ostaș al lui Hristos a fost decapitat cu sabia în data de 23 aprilie a anului 303 nu înaine dea a mulțumi Domnului pentru toate biruințele lui asupra vrăjmașilor. În calitate de martir creștin, el a devenit mai târziu unul dintre cei mai venerați sfinți ai creștinătății.
● În conștiința populară românească, Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai mari sfinți, numeroase biserici purtând hramul său, foarte mulți români poarta numele lui, există numeroase așezări în România care au numele de Sfântul Gheorghe, chiar unul dintre cele trei brațe ale Dunării este denumit astfel. Imaginea Sfantului Gheorghe ucigând balaurul era prezentă și pe steagul Moldovei medievale. Turcii erau terorizati de steagul lui Ștefan pentru ca, în timpul luptelor marelui domnitor cu otomanii, Sfântul Gheorghe cobora de pe steag și lupta împreuna cu moldovenii impotriva păgânilor. Datorită acestei mari minuni Ștefan cel Mare a trimis ca dar steagul, în anul 1500, la Mănăstirea Zograful cu Hramul Sfântul Gheorghe din Muntele Athos drept mărturie de credință al neamului românesc. Sfântul Gheorghe este în prezent ocrotitorul Forțelor Terestre ale Armatei Române. Iconografia îl reprezintă pe sfânt călare, doborând cu sulița un balaur pentru a salva o fecioară. Această imagine a sfântului a rămas în amintirea oamenilor ca model de curaj în lupta cu diavolul. Mai este reprezentat într-o mantie roșie, culoare tradițională pentru un martir, dar și a razboinicului neînfricat izbăvitor de dușmani.
● Mormântul Marelui Mucenic Gheorghe "Purtătorul de Biruință" se afla în Biserica Ortodoxă Sfântul Gheorghe din orașul Lida (Lodd) – Israel.
● Candela are 18 cm înalţime, este lată de 10 cm, iar talpa măsoară 10 cm în lungime.
● Țara de origine: România
● Obiect sfinţit †
✅ Comandă candela aici ▶ https://simpleshop.ro/obiecte-sfinte-rare/c/candele
✠ Candela din lemn cu Icoana Sfântului Mare Mucenic Mina – ajutorul celor păgubiți
#candela, candela cu ulei, candele, candela de masa cu ulei, candele din lemn, candela din lemn, candela cu ulei si fitil pret, candela bisericeasca, candele bisericesti cu ulei, candela pret, candele mari, candela cu ulei de perete, candela de perete din lemn, candela lemn, candela sculptata din lemn, candele bisericesti de vanzare, sfantul gheorghe, minunile sf gheorghe, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Izbăvitorul de dușmani , sfantul mucenic gheorghe, viata sf gheorghe, sf gheorghe minuni, moastele sf gheorghe, unde sunt moastele sf gheorghe, sf gheorghe viata
🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪
● Această candelă este realizată din lemn lăcuit de culoare maro închis. Poate fi aşezată pe masă sau pe perete. Icoana este protejată cu un gemuleţ, iar paharul candelei este de 100 de ml.
● Sfântul Mina s-a născut în Egipt, în a doua jumătate a secolului al III-lea. Locul naşterii este Niceous (Nakiyos), în apropiere de Memphis, străvechea capitală a faraonilor. Părinţii Sfântului Mina erau creştini de origine nobilă, dar nu aveau copii. Tatăl, Eudoxius, era guvernator. Mama sa se numea Eufimia. Sinaxarul Bisericii Copte spune că tatăl său era foarte iubit de oameni, ceea ce a atras invidia fratelui său. Acesta a obţinut din partea împăratului mutarea lui Eudoxius în provincia Afrikya (probabil Africa). Aici, mama sa Eufimia a continuat să se roage lui Dumnezeu să le dăruiască un copil. În timp ce participa la sărbătoarea Maicii Domnului (probabil Adormirea), rugându-se în faţa unei icoane a Fecioarei Maria, a auzit o voce spunând "Amin", "Aşa să fie!". Câteva luni mai târziu, Eufimia a născut un băiat, pe care l-au botezat "Mina", în amintirea cuvântului auzit înaintea icoanei.
Sfântul Mina rămâne orfan de ambii părinţi la o vârstă fragedă. Tatăl a murit cănd avea 11 ani, iar mama când a împlinit 14 ani. A intrat în armata imperială, în timpul tribunului Firmilian. Datorită originii nobile şi reputaţiei tatălui său, lui Mina i s-a încredințat un rang înalt. În armată s-a distins prin eroismul său. Mina insă nu a abandonat credinţa sa, comportându-se ca un adevărat creştin. Când Diocleţian a emis primul edict de persecuție a creştinilor, la 23 februarie 303, Mina a părăsit armata, aflată atunci în Turcia. Nu putea lua parte la masacrarea celor de o credinţă cu el. Leapădă astfel haina de ostaș și îmbracă haina pustincului. Retras în deşert, dedicându-se vieţii de pustnic. Nu se ştie cât timp a stat în singurătate. Dar a înaintat atât de mult în viaţa ascetică, încat a fost înzestrat de Dumnezeu cu darul facerii de minuni. Mina a avut şi o revelaţie dumnezeiască: a văzut îngeri așezând cununi strălucitoare pe capul mucenicilor. Dorindu-şi o astfel de cunună, a auzit o voce din cer care l-a binecuvântat, căci avea să primească nu una, ci trei cununi: una pentru castitatea vieţii sale, una pentru asceza sa şi una pentru moartea martirică pe care avea să o primească. Ȋn vremea petrecută în pustiu l-a întâlnit pe Sfântul Macarie Egipteanul care i-a spus: "Ce cauți Mina, de unul singur, între cer și pământ? Locul tău este printre oameni, ca aceștia să ia aminte la cuvintele și faptele tale."
Sfântul Mina, făcând ascultare, pleacă în Cotyaeum la celebrarea unei sărbători păgâne, unde mărturisește fără ezitare că este creștin. Este luat de soldați și dus înaintea prefectului Pyrrhus. Pentru că a refuzat în mod repetat să se lepede de credința în Iisus Hristos, este torturat, iar într-un final, i s-au tăiat mâinile și picioarele, apoi capul.
● Sfântul Mina este prăznuit pe data de 11 noiembrie și este grabnic ajutător în multe probleme lumești sau duhovnicești, dar în mod special, sfântul ajută pe cei păgubiți de bani sau lucruri materiale, pe cei nedreptățiți, pe cei bolnavi, precum și pe bătrâni și văduve. Dacă aveți o pagubă, o boală, o neputință, o mâhnire duhovnicească, citiți Acatistul Sfântului Mare Mucenic Mina pe o perioadă de patruzeci de zile.
● Candela are 18 cm înalţime, este lată de 10 cm, iar talpa măsoară 10 cm în lungime.
● Țara de origine: România
● Obiect sfinţit †
✅ Comandă candela aici ▶ https://simpleshop.ro/obiecte-sfinte-rare/c/candele
✠ Candela din lemn cu Icoana Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul – Ȋnaintemergătorul Domnului
● Această candelă este realizată din lemn lăcuit de culoare maro închis. Poate fi aşezată pe masă sau pe perete. Icoana este protejată cu un gemuleţ, iar paharul candelei este de 100 de ml.
● Sfântul Ioan Botezătorul este una din figurile centrale ale creștinismului, predicator și botezător pe malurile râului Iordan, Ȋnaintemergătorul, vestitorul și botezătorul lui Iisus. Evanghelia după Luca relatează că, în zilele lui Irod Antipa, împăratul Iudeii, un înger îl anunță pe dreptul Zaharia, preot din tată-n fiu și înaintat în vârstă, pe când era în Templul Domnului pentru tămâiere, că rugăciunea sa a fost ascultată. Elisabeta, soția lui, stearpă și înaintată în vârstă, descendentă din preoți, va naște un copil al cărui nume va fie Ioan. Astfel Sfântul Ioan Botezatorul (Sfântul Ion) s-a născut în familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era rudă cu Fecioara Maria, mama lui Iisus. Proorocul Ioan a început să predice înainte venirea lui Iisus, având rolul de a pregăti poporul pentru primirea Mântuitorului şi a-l face cunoscut. Prin botezarea oamenilor în râul Iordan, el, de fapt, îi pregătea pentru adevăratul botez, cel al Duhului Sfânt, pe care l-a adus Iisus Hristos. Prin Botezul Domnului Ioan l-a făcut cunoscut oamenilor pe Iisus, la 30 de ani, vârsta maturităţii la evreii. Sfântul Ioan avea mulţi ucenici care îl urmau. El nu era un orator desăvârşit, dar avea darul de atrage oamenii la el. Sfantul Ioan Botezătorul era smerit şi umbla îmbrăcat într-o haină aspră din păr de cămilă, încins cu o curea din piele. Hrana lui erau mierea sălbatică și locustele (un soi de arbore care nu mai există, deşi mulţi au tradus lăcuste). El a trăit într-o peşteră, în pustie, până a fost prins de împăratul Irod, întemniţat şi în cele din urmă ucis prin tăierea capului. Evanghelia ne spune că Irod a ordonat tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei. Ioan îl mustra mereu pe Irod pentru traiul său nelegiuit cu Irodiada, care era soţia fratelui său. Aceasta a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase şi plăcutse lui Irod, să ceară Capul lui Ioan Botezătorul ca răsplată.
Sfântul Ioan Botezatorul este numit de către Iisus Hristos „cel mai mare dintre cei născuți din femei”, fiind considerat înger în trup, de aceea este reprezentat în icoane cu aripi de înger. Biserica Ortodoxă îl cinstește, după Fecioara Maria, ca pe cel mai mare dintre sfinți. În calendarul ortodox, Sfântul Ioan este sărbătorit în fiecare an pe data de 7 ianuarie, a doua zi după Bobotează. Alte sărbători închinate Sfântului Ioan sunt: zămislirea (23 septembrie), naşterea (24 iunie) şi tăierea capului (29 august).
● Sfântul Ioan a fost învrednicit de Dumnezeu spre a-L boteza cu apă pe Fiul Său cel Unul Născut, Iisus Hristos, pe Acela care va boteza pe om cu Duh Sfânt și foc. Acesta este punctul culminant al vieții sale sfinte, moment în care Fiul lui Dumnezeu, Făcătorul a toate, și-a plecat capul sub mâna lui.
● Candela are 18 cm înalţime, este lată de 10 cm, iar talpa măsoară 10 cm în lungime.
● Țara de origine: România
● Obiect sfinţit †
✅ Comandă candela aici ▶ https://simpleshop.ro/obiecte-sfinte-rare/c/candele
#candela, candela cu ulei, candele, candela de masa cu ulei, candele din lemn, candela din lemn, candela cu ulei si fitil pret, candela bisericeasca, candele bisericesti cu ulei, candela pret, candele mari, candela cu ulei de perete, candela de perete din lemn, candela lemn, candela sculptata din lemn, candele bisericesti de vanzare, sfantul mina, minunile sf mina, Sfântul Mare Mucenic Mina ajutorul celor păgubiți , sfantul mucenic mina, viata sf mina, sf mina minuni, moastele sf mina, unde sunt moastele sf mina, sf mina viata
🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪
#candela, candela cu ulei, candele, candela de masa cu ulei, candele din lemn, candela din lemn, candela cu ulei si fitil pret, candela bisericeasca, candele bisericesti cu ulei, candela pret, candele mari, candela cu ulei de perete, candela de perete din lemn, candela lemn, candela sculptata din lemn, candele bisericesti de vanzare, sfantul ioan, minunile sf ioan, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul Ȋnaintemergătorul Domnului, sfantul ioan botezatorul, viata sf ioan, sf ioan minuni, moastele sf ioan botezatorul, unde sunt moastele sf ioan, sf ioan botezatorul viata
🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪
✠ Candela din lemn cu Icoana Sfintei Cuvioase PARASCHEVA de la Iași
● Această candelă este realizată din lemn lăcuit de culoare maro închis. Poate fi aşezată pe masă sau pe perete. Icoana este protejată cu un gemuleţ, iar paharul candelei este de 100 de ml.
● Sfânta Cuvioasă Parascheva, cunoscută în popor și sub numele de “Sfânta Vineri”, este grabnic ajutătoare în: rezolvarea problemelor de sănătate, găsirea obiectelor pierdute, scăparea de sub puterea vrajitoarelor, ajutor în căsătorie, obținerea notelor bune și obținerea diplomelor dorite, obținerea locurilor de muncă, obținerea unei locuințe, obținerea banilor necesari pentru a veni în pelerinaj la sfintele sale moaște, oprirea furturilor și găsirea celor furate, construirea unei biserici, găsirea de bani pentru finalizarea unei biserici, împodobirea unei biserici cu daruri, apărarea vieții chiar și a copiilor nenăscuți (renunțarea la avort), apărararea recoltelor de dăunători, aducerea ploii pentru recolte bogate și multe altele.
● Sfintei Cuvioase Parascheva îi sunt atribuite multe minuni și vindecări miraculoase. De ziua sa, la Iași are loc în fiecare an un mare pelerinaj la care participă sute de mii de credincioși din toată țara. Pelerinajul la Moaștele Sfintei, situate în Catedrala Mitropolitană din Iași, a devenit unul dintre principalele evenimente religioase din România.
Cuvioasa îi ajută pe toți aceia care aleargă la ea cu credință pentru că au evlavie și nădejde în Dumnezeu. Chiar și cei care poartă lucruri care au fost doar atinse de Moaștele Cuvioasei, dobândesc protecțive și vindecare. Ȋn vreme de secetă sau la altă nevoie mare, preoții fac rugăciuni și ies cu Sfintele Moaște în procesiune, găsind astfel rezolvare la problemele comunității. Cuvioasa face multe minuni, cu Harul Domnului Nostru Iisus Hristos, căruia I se cuvine mărirea și lauda în vecii vecilor, amin.
● Candela are 18 cm înalţime, este lată de 10 cm, iar talpa măsoară 10 cm în lungime.
● Țara de origine: România
● Obiect sfinţit †
✅ Comandă candela aici ▶ https://simpleshop.ro/obiecte-sfinte-rare/c/candele
#candela, candela cu ulei, candele, candela de masa cu ulei, candele din lemn, candela din lemn, candela cu ulei si fitil pret, candela bisericeasca, candele bisericesti cu ulei, candela pret, candele mari, candela cu ulei de perete, candela de perete din lemn, candela lemn, candela sculptata din lemn, candele bisericesti de vanzare, adevarul despre sfanta parascheva, sfanta parascheva moaste, moastele sf parascheva minuni, sfanta parascheva minuni casatorie, minunile sfintei parascheva, istoria sfintei parascheva, unde sunt moastele sf parascheva, sf parascheva moaste descoperite, 14 octombrie sf parascheva, cuvioasa parascheva, sf cuvioasa parascheva, viata sf parascheva, viata sf parascheva pe scurt, sfanta parascheva viata, moastele sf parascheva iasi, sfanta vineri, paraschiva iasi, parascheva
🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪
✠ Candela din lemn cu Icoana Sfântului Ierarh NECTARIE Taumaturgul – vindecătorul de boli grele și cancer
● Această candelă este realizată din lemn lăcuit de culoare maro închis. Poate fi aşezată pe masă sau pe perete. Icoana este protejată cu un gemuleţ, iar paharul candelei este de 100 de ml.
● Datorită vieții sale curate și stării duhovnicești înalte, Dumnezeu i-a dăruit Sfântului Nectarie Harul vindicător al Sfântului Duh. O sumedenie de credincioşi suferinzi s-au vindecat, după ce s-au rugat la moaştele Sfântului Nectarie din Eghina. Este vorba despre mii de oameni bolnavi de diabet, de cancer, boli de ochi, dureri de oase sau articulare, care rugându-se la moaştele sfântului, au fost vindecați în mod miraculos. De asemenea, mulți vorbesc despre oameni care au ieşit din depresii şi au scăpat de diferite vicii, cum ar fi alcoolul, tutunul, drogurile sau jocurile de noroc, doar prin puterea rugăciunii la Sfântul Nectarie. Trăind ca un înger în trup și iubind neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul și milostenia, Sfântul Nectarie a atras pe mulți la Hristos, revărsând în jurul lui, pacea, bucuria și lumina cea necreată a Duhului Sfânt, prin care mângâia și odihnea pe toți care veneau la chilia lui. Din această cauză, diavolul, nerăbdând nevoința lui, până la sfârșitul vieții sale a ridicat împotriva lui multe calomnii și vorbe rele din partea multor clerici și ierarhi greci, care, din cauza invidiei, îl cleveteau și îl acuzau pe nedrept. Dar fericitul Nectarie le răbda pe toate, în numele lui Hristos, care locuia în inima sa.
● Ȋn anul 1961, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Grecia, văzând numeroasele minuni care se făceau la moaștele sale, l-au canonizat, cu zi de prăznuire la 9 noiembrie, devenind astfel cel mai venerat Sfânt din această binecuvântată țară ortodoxă. Zilnic credincioșii se închină la moaștele Sfântului Nectarie și la mormântul său, făcând din mânăstirea sa din insula Eghina cel mai iubit loc de pelerinaj din toată Grecia.
● Candela are 18 cm înalţime, este lată de 10 cm, iar talpa măsoară 10 cm în lungime.
● Țara de origine: România
● Obiect sfinţit †
✅ Comandă candela aici ▶ https://simpleshop.ro/obiecte-sfinte-rare/c/candele
#candela, candela cu ulei, candele, candela de masa cu ulei, candele din lemn, candela din lemn, candela cu ulei si fitil pret, candela bisericeasca, candele bisericesti cu ulei, candela pret, candele mari, candela cu ulei de perete, candela de perete din lemn, candela lemn, candela sculptata din lemn, candele bisericesti de vanzare, sfantul nectarie, minunile sf nectarie, sfantul nectarie minuni in romania, sfantul nectarie vindecatorul de cancer, manastirea sf nectarie eghina, manastirea sf nectarie grecia, viata sf nectarie, sf nectarie minuni, sf nectarie din eghina, moastele sf nectarie, unde sunt moastele sf nectarie in romania, sf nectarie viata, sf nectarie taumaturgul, sfantul nectarie taumaturgul vindecatorul de cancer, sfantul nectarie minuni, sfantul nectarie vindecatorul de boli
🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪🟪
Comenzile din ROMÂNIA se livrează prin curier sau prin poştă. Pentru comenzile mai mici de 100 lei se adaugă şi cheltuielile de transport de 20 lei.
Comenzile din străinătate se trimit prin poştă cu plata în avans prin transfer bancar sau PayPal.
Pentru mai multe detalii vă rog să mă contactaţi prin:
✉️ email: sorinsucata@gmail.com
📞 tel/whatsapp: +4 0737 781 355
♦ Vă mulţumesc şi vă doresc o zi binecuvântată ♦
Shop ► https://obiectesfinterare.ro
YouTube ► https://youtube.com/c/ObiecteSfinteRare
Facebook ► https://facebook.com/ObiecteSfinteRare
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦